Van BBQ naar ziekenhuisbed (part 2)

Een longembolie heeft verschillende risicofactoren, maar komt vreemd genoeg niet vaak voor bij vrouwen van mijn leeftijd (31). Toch kreeg ik al een eerste waarschuwing, de combinatie van roken en anticonceptie is een mogelijke oorzaak! Het roken werd uiteraard meteen stopgezet (hoe erg is het eigenlijk dat dit eerst moest gebeuren?!) en binnenkort zal ik mijn huidige anti-conceptiemiddel (momenteel Nuvaring) vervangen.

 

Zeker aan de rokende dames hier, ik wist het zelf niet, maar de combinatie roken en anticonceptie is blijkbaar gevaarlijker dan men denkt. Sta hier ook eens bij stil!  Ik vond trouwens verontrustende informatie over Nuvaring, en vind het mijn plicht om dit nieuws met jullie te delen.

Verder denkt mijn behandelende arts nog aan een andere oorzaak, namelijk een genetische afwijking die slechts bij een zeer klein percentage van de bevolking voorkomt. Er werden hiervoor verschillende testen afgenomen, maar helaas heb ik pas over enkele weken de resultaten.  Ondertussen moet ik een hele reeks pilletjes slikken, waaronder bloedverdunners.

 

Ik verbleef in totaal een 5-tal dagen in het ziekenhuis, en na wat aandringen bij de arts, kreeg ik toestemming om verder te gaan herstellen thuis.  Ik moest wel beloven om het de komende 2 weken zeer rustig aan te gaan doen, geen (huishoudelijk) werk te verrichten en zoveel mogelijk plat te liggen. Mijn ouders hebben me uitgenodigd om bij hen te komen recupereren, en dat voorstel heb ik niet afgeslagen.  Uiteraard 5 sterren voor ‘hotel mama’, want de zorgen zijn uitstekend en bij mooi weer kan ik liggen in de gezellige tuin in plaats van een saaie ziekenhuiskamer.

Ziek worden is natuurlijk nooit leuk, maar als zelfstandige betekent het ook een omgegooide planning en een serieuze hap uit het inkomen. Ik mag me er momenteel niet druk in maken, maar het is frustrerend als leuke vooruitzichten in het water vallen, ook op professioneel vlak!   Zo heb ik enkele leuke personal styling afspraken moeten verplaatsen, en stond er dit weekend een tweedaagse opdracht gepland bij Steps in Brugge, waarvoor men zelfs al flyers had gedrukt!  Bij deze wens ik me dan nog eens te verontschuldigen aan de betreffende klanten en opdrachtgevers, maar we halen deze afspraken wel in!

 

Ook mijn langverwachte vliegvakantie naar Bodrum volgende week viel bijna in het water. Vliegen en longembolen zijn nu eenmaal geen goeie maatjes.  Maar gelukkig, door mijn ‘vlot’ herstel en de betrekkelijk korte vlucht kan ik alsnog met vriend en zoontje vertrekken.  OEF!!

 

Last but not least, ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichtjes, telefoontjes en bezoekjes!   Het hielp me absoluut om positief te blijven en sneller te herstellen.  Ik hoop dat ik in juli weer toestemming krijg om aan het werk te gaan, en ondertussen zal ik me via mijn blog en social media uitleven om jullie op de hoogte te houden van mode- en stijltips.

 

xxx Jo-Lynn

 

2 reacties op Van BBQ naar ziekenhuisbed (part 2)

  1. Hey daar, even gewacht op het verlossende ‘Part II’ om te reageren. Lijkt mij verschrikkelijke ervaring en ik begrijp je planningsperikelen als zelfstandige als de beste. Edoch, gezondheid komt altijd eerst, zonder dat bestaat de rest niet. Een héél spoedig herstel gewenst, annex rustgevende vakantie. Kijk ernaar uit je nadien gezond en wel terug te zien!

geef een reactie