UITGETEST: minerale make-up by Mineralogie

Hey beautylovers

Ik heb weer een ‘test-aankoop’ momentje gehad deze week.  Deze keer testte ik 2 producten van Mineralogie, een Amerikaans merk die bestaat sinds 2003 maar pas sinds september 2012 in België vertegenwoordigd wordt.   

mineralogie

Mineralogie, de naam zegt het zelf, is een minerale make-up lijn. Vrouwen die liever gaan voor natuurlijke producten of snel allergische reacties vertonen bij gewone make-up zijn dus zeer gebaat bij dit merk.  Mineralogie werkt met 100% minerale make-up en biologische oliën, bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen en is bovendien dierproefvrij!  Dit is make-up die je bijvoorbeeld WEL mag aanbrengen vlak na een beautybehandeling, terwijl je dit met niet-minerale cosmeticamerken beter niet doet!

Nog enkele voordelen van minerale make-up:

  • Mineralogie gaat je huid beschermen tegen vrije radicalen en biedt een goede bescherming tegen de zon, terwijl het toch kan ademen.
  • Make-up met mineralen is veelzijdiger dan traditionele make-up. Je kunt minerale foundation mengen met water of dagcrème om het de vloeibaarheid te geven die jij graag hebt. Je kunt het als camouflage gebruiken, maar ook als lichte deklaag.
  • Make-up pigment met mineralen is sterker van kleur en blijft veel langer zitten, je moet dus tijdens een feestje niet naar de spiegel rennen om je make-up bij te werken.
  • Pure minerale make-up blijft heel lang goed. Minerale make-up kan geen haard voor bacteriën zijn omdat ze er simpelweg niet in kunnen overleven. Eén potje gaat dus jaren mee.

Ik heb alvast 2 producten van Mineralogie in mijn make-up tasje:

  1. De ‘Loose Foundation in Dispensing Brush’: echt een ingenieus systeem, want de borstel zit geïntegreerd en met een draaitje komt die tevoorschijn.  Bij aankoop van het product pomp je 3 keer op de drukknop bovenaan en vanaf dan hoef je dit nooit meer te doen want de foundation wordt gelijkmatig verdeeld terwijl je met draaiende bewegingen over de huid gaat.  De mineralen versmelten mooi met de huid en je krijgt een natuurlijk en egaal resultaat.
  2. De ‘Skin Spritz’: is ideaal om na het aanbrengen van je make-up even over de huid te verstuiven, het re-hydrateert, fixeert en zorgt voor een afgewerkt resultaat.

 0001666_300 0001672_300

Kijk voor meer informatie over Mineralogie op www.mineralmakeup.be

Vitastyle (www.vitastyle.be) en Boo Beauty Clinic (https://www.facebook.com/pages/BOO-beauty-clinic/100778193441841), 2 instituten waar ik nauw mee samenwerk, zijn ook al helemaal overtuigd van Mineralogie.

geef een reactie