Uitgetest: Air Optix kleurlenzen (op sterkte)

Hoewel ik zelf zeer tevreden ben over mijn natuurlijke oogkleur (groen-bruin), kon ik geen ‘nee’ zeggen toen ik werd gevraagd door Patrick van Contactlens-Centrum Knokke om een nieuwe generatie kleurlenzen (op sterkte) uit te testen.

 

Hoewel een bril zeer stijlvol kan zijn, ben ik zelf al jaren een overtuigde lenzendrager. Contaclens-Centrum Knokke, kortweg CCK, heeft me al van in het begin goed begeleid om de gepaste lenzen voor me te vinden, hoe ze te gebruiken en hoe ze te onderhouden. Dit is een uiterst belangrijke service, want ogen zijn zeer gevoelig en onvervangbaar!

lenzend

In het begin van mijn ‘lenzenleven’, heb ik dan ook een aantal merken en soorten uitgetest om uiteindelijk het optimale comfort te vinden bij maandlenzen van Air Optix.  Ditzelfde merk heeft nu dus ook kleurlenzen in maar liefst 9 beschikbare kleuren (met of zonder visuscorrectie).

 

Wie al lenzen draagt of heeft gedragen, en ook voor wie het misschien zelf eens wil uittesten: zuurstofdoorlaatbaarheid is een must bij goeie lenzen!  Niets irritanter dan prikkende of rode ogen omdat je een minder geschikt/goed merk hebt uitgekozen! Ook daarom was ik voor mijn ‘normale’ lenzen bij Air Optix uitgekomen, en ik was razend benieuwd of ik over de kleurlenzen even tevreden zou zijn…. De AirOptix colors werden dus meteen onderworpen aan een grondige “Jo-Lynn-test”, want net op de dag dat ik mijn eerste paar kleurlenzen indeed, had ik een feestje gepland waardoor ik mijn lenzen waarschijnlijk langer dan gewoonlijk zou dragen…

AirOptix colorsHet resultaat:

Ik kreeg verschillende paren kleurlenzen in 3 kleuren: Honey, Sterling Gray en Brilliant Blue. Zoals jullie zelf zien op deze (onbewerkte!) foto’s, is het resultaat eigenlijk zeer naturel.

 

Eenvoudig uitgelegd: Air Optix Colors werkt met een unieke 3-kleurentechnologie, die perfect samenvloeit met de eigen oogkleur.  Andere merken werken dan vooral met een ‘geschilderd’ laagje op de lens zelf, wat soms voor problemen zorgt betreffende de reeds vermelde zuurstoftoegang en zelfs ook duidelijk zicht!  Ok, ik geef toe, het Brilliant Blue kleurtje valt wel meer op dan de andere, maar ik wou ECHT eens weten hoe ik er zou uitzien met blauwe kijkers, én het paste bij de outfit die ik de avond van het feestje zou aantrekken ; )

lenzen

Ook zin om de Air Optix colors uit te testen?  DOEN! Want het is best wel eens leuk om met nieuwe oogkleuren te experimenteren!

 

Kijk op www.airoptixcolors.be of ga ze meteen halen bij  Contactlens Centrum Knokke, Zoutelaan 11, 8300 Knokke

DSCN0215

1 reactie op Uitgetest: Air Optix kleurlenzen (op sterkte)

geef een reactie