Stijltip: trendy én warm, de donsjas!

De temperaturen zijn op korte tijd goed omgeslagen en we voelen de herfst al goed komen. Ook de typische regenbuien zijn weer van de partij en dat vraagt een jas die weerstand biedt aan koude, nattigheid en wind.

Een ideaal, casual en trendy jasmodel voor de bovengenoemde omstandigheden is de donsjas.  De donspluimpjes isoleren, de coating houdt de vervelende regen tegen en indien voorzien van een kraag en kap ben je bestand tegen de wind.

Donsjassen kun je in verschillende winkels en van verschillende merken vinden.  Voor u veel geld uitgeeft aan een model van een bekend merk, staat u er best even bij stil in hoeverre u eigenlijk een buitenmens bent en of het de moeite loont om uw portefeuille te pijnigen.

Het begin van de donsjassen was een periode waarbij veel mensen op het ‘michelin’-mannetje gingen lijken, en is gelukkig ook al een tijdje voorbij. De dikte van de donsbanden is tegenwoordig wat beperkter zonder in te boeten aan warmte.  Dames die zeker willen zijn niet dikker te lijken met dit soort winterjas, kiezen best een gecentreerd model of model met riem om de vrouwelijke vormen te benadrukken.

Op zoek naar een hip exemplaar?  Kies er dan één in een leuke trendkleur, eventueel voorzien met een vals bontkraagje rond de kap.

24652485

By Culture, shop here.

geef een reactie