Solden Survival tips!

shutterstock_65458543Het is weer zover! SOLDEN!  Voor de ene hét moment om op koopjesjacht te gaan, voor anderen een ware nachtmerrie!

Het is nu eenmaal een drukke periode en de winkels liggen er wat rommeliger bij. Dit is echter eerder te wijten aan nonchalante shoppers dan aan het winkelpersoneel). Bij deze nog een tussentijdse oproep: leg ook tijdens het soldenshoppen steeds alle items netjes terug aub.

En dan nu mijn survival-tips!

1) Beslis met welk doel je tijdens de solden gaat shoppen. Ga je voor belangrijke basisstukken? Of zoek je leuke items die je aan de normale prijzen iets te duur vond?
Hou in het achterhoofd dat het shoppen van complete outfits wel iets moeilijker zal zijn.

2) Begin bij je favoriete winkels, dan weet je zeker dat je niets misloopt door uitverkochte maten, kleuren,…

3) Leg je budget op voorhand vast. Hou je kastickets op 1 plaats in je portefeuille bij, zodat je regelmatig een ‘controlestopje’ kunt inplannen.

shoping_fight4) Let op je timing. Kies een goed tijdstip om te gaan shoppen, ’s morgens is het meestal rustiger en de weekends zijn uiteraard het drukste. Hou er tijdens het winkelen zelf ook rekening mee dat de paskamers soms wat drukker bezet zijn, spendeer niet overdreven veel tijd in het pashokje. Het is zeker géén moment voor het maken van een ‘selfies’ in de spiegel van het pashok, en geef het winkelpersoneel geen stress door met meerdere personen in 1 hokje te kruipen. Het kan ook goed zijn om je soldenshopping over de verschillende soldenweken te spreiden. Vanaf de tweede week is de grootste soldenmadness voorbij, én de kortingen groter.

5) Zorg dat je gaat shoppen in comfortabele en makkelijk aan/uit te krijgen kledij. Voor 1 keer mag je je ook beperken in het aandoen van accessoires zodat je niets achterlaat in de paskamers.

6) Probeer het shoppen stressloos te doen verlopen, het moet leuk blijven en je komt beter met lege handen thuis, dan met een winkelzak vol koopjes die uiteindelijk miskoopjes blijken te zijn. Toch nog moeilijkheden, contacteer mij voor een personal shopping afspraak en ontdek de voordelen 😉

 shutterstock_148099253

geef een reactie