Sneakers are here to stay

chanel

Dat sneakers niet meer weg te denken zijn uit de garderobekast, is al langer een feit. Of we ze nu meteen moeten aantrekken onder een stijlvol broekpak of onder een elegante cocktailjurk, tja… al iets minder evident, toch?

 

Nochtans, de sneaker blijft dit seizoen meer dan ooit de geduchte concurrent voor de hoge, elegante dameshakken. Opmerkelijk is bijvoorbeeld de opmars van deze ‘it-schoen’ in de ready-to-wear collection van Chanel, waar Karl Lagerfeld sneakers introduceert in de herfst/winter kledinglijn. Samengesteld uit luxueuze materialen voor het boven-voet gedeelte, behoudt hij uiteraard de dikke rubberen zool, getekend met het iconische Chanel logo (dubbele C). Hij ontwierp 20 verschillende combinaties van materialen (tweed, leder, suède, rubber) en kleuren, sommige laag, maar ook een rijglaars tot aan de knie. En jawel, een gedurfde combinatie met de hedendaagse versie van het Chanel pakje is niet alleen pittig, het comfort ervan zal vele dames over de streep halen.

c2

Ook Dior ontwerper Raf Simons houdt gelijke tred voor de mannelijke fans van sneakers en gaf een eigen interpretatie aan de Stan Smith sneaker van Adidas. Hij verving de strepen door een ‘R’ en maakte naast de witte ook een roze, gele, oranje en rode versies.

5

Ik zie alvast tal van mogelijkheden en voordelen in deze in de wintercollecties verwerkte trend. Chic en nonchalant bij een wijde pantalon, onder een midi jurk of rok en vooral erg passend bij de oversized winterjassen die eraan komen. Comfort, ingetogen kwaliteit met een sportieve knipoog…, succes gegarandeerd.

 

Voor de mannen zijn sneakers sowieso een musthave in de kleerkast. Meer nog, het is een lifestyle statement. Geen enkel ander kledingstuk verenigt casual & klassiek beter dan een stijlvol paar sneakers dat op je voeten geschreven is.

 
Copyright Carine P.

1 reactie op Sneakers are here to stay

geef een reactie