Salvatore Ferragamo @ Verso

Dat Brad Pitt fan is van Salvatore Ferragamo had ik jullie eergisteren meegedeeld. Helaas was hij niet aanwezig maar daarom was het Salvatore Ferragamo evenement in Verso Antwerpen zeker niet minder geslaagd.

Salvatore Ferragamo werd geboren in 1898 en werd al snel erkend als een visionair met passie voor schoenen. Zo ontwierp hij onder andere schoenen voor de rijkste en machtigste vrouwen van zijn tijd, bijvoorbeeld Eva Perron en Marilyn Monroe. Hij stierf in 1960 op 62-jarige leeftijd, maar zijn naam leeft voort als een internationaal bedrijf en heeft haar activiteiten uitgebreid tot luxe schoenen, tassen, brillen, accessoires, horloges, parfums en een ready-to-wear kledinglijn waar het bewijs me gisteren duidelijk van geleverd werd, zo was ik getuige van een demonstratie hoe Salvatore Ferragamo schoenen nog op ambachtelijke wijze gemaakt worden, één paar schoenen kost 3 à 5 dagen tijd om af te werken. Soms zou een mens wel eens durven vergeten dat veel items in fashion nog puur handenarbeid zijn, en daar mag volgens mij daar wel eens een duurder prijskaartje aan hangen.

De kledij die geshowd werd was stijlvol en gesofisticeerd maar oogt toch niet überclassic, zeker een stijl die ik aan de meeste mannen zou adviseren, vooral aan hen die op zoek zijn naar de perfecte cocktail tussen zakelijke en comfortabele outfits.

Bij het verlaten van Verso kreeg ik nog een leuke goodie-bag, en you all know how I love that 😉 De inhoud: een prachtige catalogus van Ferragamo en een eau de toilette: ‘Attimo’, een HEERLIJKE geur en écht een aanrader mannen! Mijn vriend is er in ieder geval zeer blij mee. Thanks Verso!

 

Image Thumbnail Image Thumbnail

X Jo-Lynn

geef een reactie