Pinko Bags for Ethiopia

Eén van de grote succestrends momenteel zijn etnische prints en accessoires.   Voor wie nog op zoek is naar een vrolijk gekleurde IT-bag in dit thema kan ik Pinko aanbevelen.  Pinko ging namelijk in zee met de ontwerpster Marina Spadafora. Deze Italiaanse ontwerpster en ambassadrice voor ethische mode doopte het project met de naam ‘Pinko Bags for Ethiopia’.

DSC_9214

De prints van de handtassen zijn geïnspireerd op de typische bodypaints van de Mursi en Surma stammen die in de Omo vallei leven in het zuiden van Ethiopië. Voor deze stammen is bodypaint een manier van communiceren, kunst en entertainment.

Pinko neemt met dit initiatief actief deel aan “F4D”, een globaal project dat de economische groei en onafhankelijkheid in derde wereld landen ondersteunt door middel van mode. De ‘Pinko Bags for Ethiopia’ zijn vervaardigd uit 100% Afrikaanse katoen door een volledig vrouwelijk team van arbeiders in een milieuvriendelijke fabriek in Adis Abeba. In deze fabriek bouwen de vrouwen aan economische onafhankelijkheid en respect van hun samenleving.

DSC_9297

Een deel van de opbrengst van de collectie zal geschonken worden aan F4D.  De tassen zijn trouwens best betaalbaar, voor zo’n 70 euro heb je al een leuk exemplaar!

Info : 03/221.10.10 – www.pinko.it

geef een reactie