Panty-stijltips

shutterstock_115707265

“Welke panty’s passen het best bij mij?” Een vraag die ik vorige week kreeg van een dame met wie ik ging personal shoppen.

 
Welke soort? Welke kleur? Een te strakke of te hoge tailleband, afgeklemde benen, slobberende exemplaren, te dikke teennaden, panty’s die hoogstens een dag meegaan… er zijn weinig vrouwen zonder pantyproblemen. Daarom besloot ik om mijn panty-stijltips meteen in een blogpost te gieten…

 

 

 • Panty’s zijn geen makkelijk zelfbedieningsproduct. Voor een goed paar moet je net als voor lingerie, advies durven vragen. Check zeker altijd goed dat je de juiste maat panty’s koopt, dit wordt bepaald door je lengte en je gewicht.

 

 • Pas de dikte van een panty aan bij kleding en schoenen. Kies bij stevigere kledij (winterkledij) liever een dikkere panty, Bij een jurk van dunne stof en elegante schoenen zal een te dikke panty je outfit lomper doen lijken. Panty’s worden van nylon gemaakt, vaak aangevuld met lycra voor comfort en rekmogelijkheid. De verschillende diktes worden aangegeven in denier (DEN). Hoe hoger de denier, hoe sterker (en dikker) je panty’s zullen zijn. Panty’s waar je je benen nog door kan zien noemen we semi-opaque, ondoorschijnende panty’s noemen we opaque.

 

 • Wil je op safe spelen? Kies dan een kleur panty die matcht met je schoenen. Je benen zullen er langer door lijken.

 

 • Glans of mat? Wissel af in textuur, bij glanzende kleren is een glanzende panty te veel van het goede, bij mat kan mat een beetje saai worden. Let wel op met glanzende panty’s, en zeker bij korte rokken en/of stevige benen. Glanzende benen trekken de aandacht! Dunne, matte, donkere panty’s en netpanty’s laten je benen dunner lijken.wolford
 • Panty’s met motieven zijn een grote trend. Maar er zijn maar weinig vrouwen die ermee staan. Draag alleen fantasiepanty’s in de dezelfde kleur van je kleding, en zorg dat het dessin-thema ook past bij je kleding. Felgekleurde benen zijn leuk, maar kleinere of vollere vrouwen contrasteren de panty’s beter niet in een fel kleur.

 

 • Als je de aandacht niet meteen naar je benen wilt trekken, kun je een jurk in een opvallende kleur dragen of wat meer van je huid laten zien (blote armen en schouders). Wie een donkere panty wil, koopt meestal zwart. Maar vooral bij niet-zwarte kleding staat een panty in antraciet of donkergrijs zeker zo mooi.

 

 • Ongewenste rondingen? Vergeet niet dat panty’s nu ook beschikbaar zijn in figuur corrigerende uitvoeringen.1667_4912393
 • Dames die niet graag broekpanty’s dragen kunnen ook kiezen voor stay-up panty’s, maar gebruik dan liefst geen lichaamscrème voor je ze aantrekt, anders gaan ze makkelijker afzakken.

 

 • Voor je je panty’s aantrekt, check eerst je vinger- en teennagels op oneffenheden en haperingen, anders heb je een grote kans dat je meteen een ladder in je panty’s trekt.

 

 • Trek je dunne panty’s aan? Neem dan een flesje doorzichtige nagellak mee in de handtas. Als je een laddertje hebt, strijk er dan wat nagellak over en zo voorkom je eventjes dat de ladder verder zal uitlopen. Een paar reserve-panty’s meenemen is uiteraard nog een betere oplossing.

 

 • Gaat het kruis van je panty na een tijdje ook vaak te laag hangen? Trek dan een shortje over je panty’s om dit te voorkomen.

 

 • Mijn favoriete merken? Wolford en Falke, maar ook Veritas heeft een goed huismerk en zal je goed adviseren.114100560005981-002

2 reacties op Panty-stijltips

geef een reactie