Outfitinspiraties voor Lentetypes

Bij het nadenken over de passende kleuren bij de verschillende seizoenstypes, volstaat het soms om een stil te staan wat er effectief met moeder natuur gebeurt als het betreffende seizoen aan de gang is.  Tijdens de lente is de natuur volop in groei en in beweging, en beweging brengt warmte.  Lentekleuren zijn dus warme kleuren.

Lente staat ook in het teken van nieuw leven, fris leven, en bijgevolg produceert moeder natuur dus heldere kleuren, zoals bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe boomblaadjes, vers uitgekomen bloemetjes, de eerste zonnestralen… Die zon zorgt dan ook voor overwegend frisse kleuren.

Bij een lentetype zien we dus een persoon met een frisse uitstraling, heldere kleuren zorgen voor een mooi evenwicht tussen kledij en het gezicht. Het haar en de huid heeft een warme gloed.   Dit type is licht en vermijdt dan ook best donkere kleuren of kleuren met een hoge zwartwaarde.

Ik selecteerde speciaal voor de lentetypes enkele outfits uit, gebaseerd op de juiste kleuren van het lentepalet en uit huidig beschikbare collecties van IKKS en Caroline Biss.

Heb je nog geen idee over je eigen seizoenstype en ben je wel eens benieuwd?  Kijk dan op www.jo-lynn.be voor meer informatie in verband met een kleuranalyse.

Outfitinspiratie voor Lentetypes

geef een reactie