Optisch afslanken met kledij

Hallo iedereen, er zijn veel mensen die er wat slanker willen uitzien en deze blogpost is speciaal voor hen 🙂

 

Iedereen weet, zwart slankt af. Maar een afslankend effect bereik je niet alleen met kleur, ook de pasvorm is cruciaal. Een kledingstuk dat niet goed past, hoe zwart ook, maakt je echt niet slanker.

Veel vrouwen denken dat het slim is om alles te verbergen met losse kleding, maar hierdoor creëer je vaak juist het omgekeerde.

Nog een misser is een buikje proberen verbergen met een heupriem. Niet doen, je buikje wordt er alleen maar meetbaar door. Ook accessoires en drukke patronen trekken de aandacht.

Kies niet voor stretch, het draagt misschien heel prettig, maar tekent enorm. Ga bijvoorbeeld eens voor soepel vallende zijde.

De horizontale streep Ik heb het ooit al eens gepost, en ik kreeg verwonderde reacties, maar het effect van strepen in de breedterichting kun je soms juist erg goed gebruiken! Bijvoorbeeld bij een wat dikkere buik. Doordat de nadruk op de breedte ligt, lijkt je buik slanker.

Ook als je bovenlichaam in verhouding slanker is dan je onderlichaam is een top met horizontale strepen juist je grootste vriend. Je creëert balans en dat zorgt ervoor dat je zo een paar kilo’s slanker lijkt.

Laat je niet ontmoedigen door maatlabels Het is niet belangrijk welke maat in je kledingstuk staat, maar welke pasvorm het heeft. Soms worden er zelfs verkeerde maten in gezet om jou beter te laten voelen, kijk dus echt puur naar de pasvorm.

De bootcut jeans Pas op, dit is het beste model voor de meeste die wat slanker willen lijken, maar een bootcut jeans teveel spant, heeft juist een tegengesteld effect. Doordat deze wat toeloopt bij je knieën, lijken je heupen disproportioneel groot. Een bootcut met wassingplekken kun je ook maar beter laten hangen. Lichtere plekken zorgen voor reflectie, waardoor een gebied juist groter lijkt. Dit geldt ook voor kleding in een glanzende stof.

Lingerie Ze passen bij meer dan de helft van de vrouwen niet goed! Perfect zittend ondergoed is prioritair als je je silhouet zichtbaar wil verbeteren! Bij mooi gedefinieerde borsten staat bijvoorbeeld je buik ook veel minder in de spotlights. Daarnaast is corrigerend ondergoed ook een echte hulp om je figuur er op zijn best te laten uitkomen.

Wil je meer stylingtips speciaal afgestemd op jouw figuur? Mail dan naar info@jo-lynn.be voor mijn formules.

X Jo-Lynn

geef een reactie