Nagels lakken: 5 tips voor een vlekkeloos en mooi resultaat

shutterstock_86562511

Niet iedereen heeft het even gemakkelijk om de eigen nagels te voorzien van een laagje nagellak.  Hierbij enkele tips!

1) Nagellak schud je niet, door de nagellak te schudden komt er lucht in de lak en hierdoor ontstaan bubbels. Rol daarom je nagellak tussen je handen om de vloeistof te mengen.

2) Voor je een kleurtje gaat gebruiken gebruik je een base coat. Een base coat is doorzichtig en zo dun dat bobbels geen kans maken. Je nagellak zal zich aan de base coat hechten en daardoor gladder blijven. Je vermijdt trouwens ook dat je nagels verkleuren. Maak je manicure af met een top coat. Deze beschermt je nagellak tegen beschadiging en zorgt voor een mooie glans.

 only-you-nagellak-1882

3) Ook al stellen sommige nagellak-merken dat een tweede laag niet noodzakelijk is, ik adviseer jullie dit tóch te doen, het blijft dan eenmaal iets langer onberoerd.  Breng het eerste laagje nagellak dun aan en laat volledig drogen. De tweede laag kun je wat dikker aanbrengen.

4) Hoe dikker de lak, hoe langer het duurt voordat mogelijke luchtbubbeltjes het oppervlak hebben bereikt en ook de droogtijd wordt langer.  Vermijd dus te dikke nagellak.

0963683001286463126_1_43-hard-as-nails-xtreme-wear

5) Hou een flesje dissolvant en oorstokjes bij de hand voor het verwijderen van nagellakrestjes.  Een nagellak remover pen kan handig zijn voor het verwijderen van nagellak als je uitgeschoten bent. Denk naast het lakken ook aan de verzorging van je handen en je nagels. Je nagelriemen kun je mooi houden door ze regelmatig in te smeren met nagelriemolie en smeer je handen in met een handcrème om uitdroging te voorkomen.

Mijn favoriete nagellak merkjes:

MAC

Only You by ICI Paris XL

Sally Hansen

Striplac

mac-nail-lacquer

geef een reactie