make-up voor een vrije dag

Hallo iedereen

Ik krijg vaak mails van lezeressen om te vragen welke make-up producten ze moeten gebruiken, natuurlijk hangt dit af van tijdstip en gelegenheid. Hier alvast enkele van mijn persoonlijke tips voor make-up @ home: een vrije dag.

Op een vrije dag ga ik altijd voor een verzorgde doch naturel look, mijn haarheb ik licht gedroogd met een haardroger en afgewerkt met wat glansspray, vaak neem ik de voorste korte stukken vooraan samen met een trendy speldje zodat ze bij buitenactiviteiten niet teveel in mijn gezicht waaien. Mijn huidkrijgt een grondige verzorging! Op een vrije dag maak ik meestal tijd voor een peeling en een goede hydratatie van mijn droge huid met een goeie (liefst natuurlijke) dagcréme.

Als make-up gebruik ik tijdens de warme periodes slechts een klein beetje concealer, bronzing powder, eyeliner en mascara en een lichte lipstick of gloss.

– De concealer:

Om de donkerdere plaatsen rondom de ogen te verdoezelen in een tint die het dichtst bij mijn huidtype aanleunt. Ik test momenteel ‘Dream Lumitouch’ van Maybelline uit, en van het resultaat ben ikzelf zeer tevreden. Ik stip de nodige gebieden met de concealer aan en wrijf met een ‘fluffy’ borsteltje zachtjes heen een weer voor een egaal resultaat. meer info: http://www.maybelline.be

– Bronzing powder:

Mijn gezicht is tijdens deze maanden al redelijk snel bruin gekleurd, maar ik gebruik nog wat bronzing powder van ‘Guerlain Terracota’ om jukbeenderen, slapen en de buitenste gebieden van mijn voorhoofd te accentueren voor een symmetrish, “sunkissed” effect. Te koop bij ICI PARIS XL.

– Eyeliner

Omdat ik mijn ogen toch altijd wat wil accentueren en mijn ogen ook wat groter te doen lijken ga ik haast nooit de deur uit zonder eyeliner. In dit geval gebruikte ik ‘Perfectionist eyeliner’ van Rituals. Een goed aangebrachte eyeliner haalt de ogen naar voren, zelfs als ze van nature diep liggen. Eyeliner aanbrengen met een penseel vereist veel handigheid en nauwkeurigheid, maar geeft aan uw blik een ‘speciale look’. meer info: www.rituals.com

– De mascara:

Ik ben heel zeer streng op de kwaliteit van mascara’s. Mijn wimpers moeten echt zichtbaar verlengd worden, en aangezien ik van nature redelijk lichte wimpers heb wil ik ze ook accentueren. In dit geval gebruikte ik ‘Nvey Eco Organic Mascara’. Ik leg meestal wel een dubbele laag, maar dat hoort ook zo bij de meeste mascara’s. Dit product is bovendien nog eens biologisch ook. Zeer belangrijk, ook geschikt voor lensdragers. Meer info: http://www.nvey.be

 

– De lipgloss:

Dit laatste sla ik soms ook over wegens tijdsgebrek en dat is jammer, want als ik bijvoorbeeld de ‘Nvey Eco Organic Lip Lustre Lip Gloss’ gebruik, krijg ik direct een stralende mond. Het resultaat is niet TE opvallend en ideaal voor een gewone vrije dag. Dit neem ik wel mee in de handtas om regelmatig bij te werken. Meer info: http://www.nvey.be

X Jo-Lynn

geef een reactie