10 tips voor blije borsten!

IMG_2300Harde cijfers!  Maar liefst 70 % van de vrouwen draagt de verkeerde behamaat.

Feit: voor sommige vrouwen is de aankoop van lingerie een beschamende aankoop,
vaak afgeschrikt door erg grote of kleine maten komt men zo met een foute BH thuis.

Een personal styling sessie bij dames, begint bij mij dan ook meestal bij: de BH!
Een BH-die goed zit mag je niet voelen en zien zitten!

de juiste BH

Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden:

 1. Hou rekening met uw borstvorm! Een goed hulpmiddeltje voor het bepalen van de juiste BH volgens jouw borsten zie je hierboven. Bij zware borsten is er meer steun nodig en worden de schouderbandjes dus ook iets breder. Kies nooit voor een te kleine cupmaat: als je je grote boezem in een te kleine cup propt, dan lijkt het alsof je vier borsten hebt.
  Kleine borsten kan je toch extra vrouwelijk maken door te kiezen voor kant. En ook een mousse-beha kan wonderen doen voor een vollere, gladde boezem. De cups moeten mooi aansluiten op de borst.
 2. De omtrek: de belangrijkste steun van een bustehouder (want daar komt het woord beha tenslotte vandaan) komt uit de rug. Het rugpand moet dus goed aanspannen en een mooie, horizontale lijn vormen.
  Zelfs het aantrekken van een beha gebeurt volgens de regels van de kunst: voorover buigen en zachtjes heen- en-weer schudden met je schouders, zodat je borsten in de beha vallen. Daarna pas rechtkomen en de beha sluiten.
 3. De schouderbandjes: mogen niet te strak of te los zitten. Als die bandjes te hard aanspannen, dan beginnen ze te snijden.
 4. De beugels en het middenvoorstukje: moeten mooi op de borstkas rusten. De beugels mogen in geen geval op de borsten drukken.Skiny
 5. Onder een strak T-shirt past effen lingerie, onder een losser jurkje of hemdje kan je gerust een beha met kant dragen.
 6. Ga niet steeds voor zwart of wit, de meeste vrouwen beseffen niet dat je een witte beha onder een wit hemdje altijd ziet.  Je draagt dan beter een exemplaar in huidskleur of zelfs in rode tinten, probeer zelf eens uit!
 7. Maak je  geen zorgen als je ene borst iets groter is dan je andere.
  Dat is bij veel vrouwen zo en je kan het makkelijk ‘corrigeren’ met je schouderbandjes. Dat spaart alvast kosten uit bij de plastische chirurg.
 8. In een goede lingeriezaak mag er geen schaamte zijn. Trek dus naar een winkel waar je je op je gemak voelt en laat je opmeten. Vertel ook wat voor kledij je draagt, waarvoor je een beha nodig hebt,…Skiny_132_W_NaturalSailors_03
 9. Tip voor de mannen die hun vrouw willen verrassen: een setje lingerie is misschien een erg romantisch cadeau, maar kies misschien toch voor een cadeaubon.
  Mannen kiezen graag voor gewaagde beha’s, maar hun vrouw moet die natuurlijk wel dragen. En, belangrijker nog: ze moet zich er goed bij voelen. Dan ziet ze er sowieso beter uit. Als je vrouw vaste klant is bij een bepaalde lingerieboetiek, dan kan je je wél laten adviseren voor een pittige verrassing.
 10. Iedere vrouw zou dus minstens één huidkleurige BH in haar kast moeten hebben.

Geboeid door deze tips en wens je persoonlijk advies?
Aarzel niet om te reageren of mail naar info@jo-lynn.be

1 reactie op 10 tips voor blije borsten!

geef een reactie