Huid- en cosmeticatips voor warmere tijden

Ok, veel warmere dagen hebben we nog niet gehad, maar misschien (hopelijk)  komt er op een bepaald ogenblik wel weer een hittegolf aan of gaan jullie de zon zelf opzoeken.  In ieder geval, warmte vraagt een aanpassing van uw verzorging en make-up.  Hierbij enkele tips:

1. Reinig je gezicht grondig.

Gebruik lichtere texturen zoals een gel of een mousse.  Een peeling of scrub is goed om dode huidcellen weg te krijgen en zal je bruining bevorderen, echter niet  doen vlak voor je de zon ingaat maar ’s avonds. 

 2-dubbele-reiniging-van-de-huid-voor-een-mooie-teint

2. Hydrateer je huid.

Om de hydraterende verzorging sneller en beter door de huid te laten opnemen, breng je hem aan op een vochtige huid. Een tonic gebruiken is dus een goed idee: hij neutraliseert immers kalk en voorkomt het trekken van de huid. Hij bevochtigt je gezicht en zorgt ervoor dat de vochtinbrenger sneller in de huid dringt wanneer deze vlak na de tonic wordt aangebracht.

3. Een frisse teint.

Vermijd zware foundations, ze vallen op in fel zonlicht, lopen uit, verstikken de huid en liggen in de weg voor bruining.  Persoonlijk opteer ik op warme dagen voor een natural look, of gebruik bronzing powder.  Heb je toch nood aan je dagelijkse portie foundation, vergeet dan niet dat deze waarschijnlijk ook van kleur moet aangepast worden naargelang de bruining van je huid.

 jennifer_lopez

4. Stralende ogen.

Kohlpotlood is best te vermijden, dat is vetter en zwaarder in de zomer en zal misschien sneller gaan uitlopen door transpiratie.  Geef de voorkeur aan waterproof of siliconenpotloden die beter geschikt zijn tegen de warmte.

 5. Parfum.

Ga wat lichter en kies frisse zomerse geuren. Kies voor de minder sterke eau dʼété. En parfumeer je ook anders, zeker niet rechtstreeks op de huid als je in de zon gaat liggen.   Gebruik de lichaamsproducten van de parfums, de melk, de spray of de deodorant, die je een subtiele en lichtere geur geven. Stimuleer je lichaam met dynamiserende en frisse geuren zoals een eau de cologne – er bestaan verschillende versies – of een eau dynamisante.

Met dank aan: Christine Thyange, Head of Training & Development Ici Paris XL Benelux

ici01

geef een reactie