Hoe roos bestrijden?

Een schilferige hoofdhuid wordt meestal zichtbaar wanner er kleine huidschilfertjes op uw schouders vallen. Roos kan komen van stress, gebrek aan huidsmeer, agressieve shampoos, vitaminetekort en seizoensveranderingen. Zeer belangrijk is om het haar na het wassen met shampoo altijd zeer goed uit te spoelen, want restjes shampoos die opdrogen geven ook schilfertjes.

 

Ook een slecht voedingspatroon, een trage spijsvertering, hormonale wisselingen en ontstekingen leiden tot een verhoogde celvernieuwing op de hoofdhuid (roos). Bij deze klacht, moet er een zeer zorgvuldige behandeling komen, die de hoofdhuid volledig schoonmaakt en kalmeert, waardoor de jeuk afneemt en de huid minder geïrriteerd raakt.

Ik heb alvast 2 producten gevonden die mijn licht roosprobleempje snel doet verdwijnen. Ik begin met een massage van de hoofdhuid met de ‘Kiehl’s deep micro-exfoliating scalp treatment’, een soort scrubmiddel voor je hoofdhuid vol met mineralen en vitaminen, na 5 minuten te laten inwerken kan je spoelen en krijg je direct een zeer verfrissend gevoel. Daarna nog eens wassen met de ‘Kiehl’s scalp purifying pyrithione zinc dandruff shampoo’ en in mijn geval was ik na 2 keer behandelen al helemaal roosvrij. Het enige nadeel van deze producten is dat ze een te lange naam hebben 😉

geef een reactie