Is kledingstijl leeftijdsgebonden?

Stress-op-je-werk33


JA!

Zeer veel dames en heren zijn zich er niet van bewust dat hun kledingstijl eigenlijk vaak te oud of te jong oogt.

 

Zo moet ik eigenlijk wel stellen dat een man van rond de 40 bijvoorbeeld, zich echt niet meer zou mogen kleden in een sportbroek of met een T-shirt van zijn favoriete rockband. Een dame van dezelfde leeftijd kan zich in zeer veel gevallen ook geen topje meer permitteren die een groot deel van de buik laat zien. Maar ook omgekeerd merk ik vaak op dat Vlaamse mannen en vrouwen zich ook ouder doen lijken dan ze werkelijk zijn, simpelweg te wijten aan een verkeerde kledingkeuze.

New_Kids_cast

Ondanks een modeaanbod van gigantesk formaat,  hoor ik tijdens het kennismaken met stylingklanten vaak dat men ‘hun’ geschikte winkel of merk niet (meer) kan vinden.

Er zijn uiteraard veel factoren waar men rekening mee moet houden voor het vinden van de ideale eigen stijl, maar er is geen enkele reden tot paniek. Weet u niet waar of wat winkelen? Begin bij de basis, beginnend met het nadenken over je persoonlijkheid, welke boodschap je wil overbrengen met je kledingstijl, je levensstijl, kleuren, vormen, budget en eisen. Als je dit al eens voor jezelf bent nagegaan, dan zul je vast wel al op ideetjes komen of zul je dit makkelijker kunnen opzoeken. Zie je nog het bos door de bomen niet, bel mij! 😉

Echte regels voor kledingkeuze naargelang leeftijd kan ik moeilijk geven. Ten eerste heb ik lezers van alle leeftijdscategorieën en dan wordt deze blog vast veel te lang. Ten tweede hangt het uiteindelijk ook van af van persoon tot persoon.

Shopping-Tips-Discount-Codes-French-Wardrobe-Shopping-is-cheaper-than-a-psychiatrist

1 BASISTIP:

Draag geen kledij die uw (klein)kinderen of (groot)ouders ook zouden dragen, want dan ben je waarschijnlijk de verkeerde kant opgegaan…

Stijlvolle groetjes,

Jo-Lynn

P.S. U voelt zich een beetje aangesproken en u blijft het gevoel behouden om dit niet alleen te kunnen oplossen? Dan zijn mijn stijlarrangementen vast wel de ideale oplossing voor u.

Dont-Worry-Be-Happy

2 reacties op Is kledingstijl leeftijdsgebonden?

 1. Ik vind dit wel kloppen.. en soms denk ik dat ik me te jong kleed.. ik ben zeer mager en koop regelmatig op de kinderafdeling maatje 164 ofzo.. maar ik zorg wel dat het stijlvol en niet te kinderachtig is 🙂
  Eefje

  1. Hey Eefje, dat is ook een advies die ik vaak meegeef aan zeer kleine of magere klanten van mij.
   Veel winkels, merken en ketens hebben inderdaad items die evengoed kunnen doorgaan als kledij voor de ‘kleinere’ volwassenen zodat men zeker niet met een ‘Plop’ of K3 outfit hoeft rond te lopen 🙂 Ikzelf ben 1m82, en ook dat is niet altijd makkelijk hoor 🙂

   Groetjes
   Jo-Lynn

geef een reactie