Het verloop van een All-In styling / Make Over day

Hallo iedereen,

 

Vaak zet ik bij een Make-over of All-In styling een “voor- en na” foto op mijn facebookpagina, maar eigenlijk is de tijd aangebroken om eens uitgebreid te bloggen over het verloop van zo’n leuke dag.

MOSTEFANIE

Belangrijk om te weten is dat bijna elke stylingafspraak begint met een vragenlijst die ik per mail doorstuur naar de persoon die ik ‘onder handen’ zal nemen.  Naast logische vragen zoals de kledingmaten, kom ik op die manier meer te weten over de shopgewoontes, budgetten, wensen, speciale vragen, etc.  van de persoon met wie ik een afspraak gepland heb.  Aan de hand van die ingevulde vragenlijst en enkele foto’s van de persoon in kwestie begint mijn voorbereiding, namelijk het bepalen van de shoppingroute en de dagplanning

Voor jullie verder lezen moet ik nog even het verschil tussen een all-in styling & make-over toelichten: bij een make-over geeft de stylingklant mij namelijk carte blanche op vlak van kleding, haar en make-up, en ligt de nadruk op verandering.  Terwijl bij een All-in styling meer rekening wordt gehouden met de wensen van de persoon die met mij op stap gaat, daar ligt de nadruk op verwennerij!

 

Dit was 30 januari 2015:

Afspraak in Brugge met Stephanie, een vlotte jongedame uit Gent die deze All-In styling won via een wedstrijd van SPA water.  Bij de voorafgaande vragenlijst had ik echter al één ding opgemerkt: Stephanie shopt graag,  misschien een beetje TE graag.. . want naar eigen zeggen heeft ze een overvolle garderobe en eigenlijk niet direct nood aan bepaalde kledingstukken. Ik geef haar al meteen enkele tips om die garderobe bij thuiskomst aan te pakken.

 

Stephanie heeft reeds een leuke en passende stijl, bij de kennismaking werd me al snel duidelijk dat deze dag niet hoognodig een dag moest worden met veel aankopen. Stephanie wat bewuster leren shoppen, gecombineerd met veel kleur- en stijltips, leek me de beste optie, kwaliteit boven kwantiteit!  Na een kennismakend gesprek en een lekker bakje koffie in een gezellige brasserie op de markt van het mooie Brugge begon de shoppingronde…

 

Enkele winkels die we bezochten: IKKS, Essentiel, Zara, en A Suivre.  Bij die laatste boetiek vonden we DE vondst van de dag, een prachtig inktblauw lederen perfecto jasje van Enes, mét afneembare mouwen!  Uitgerekend net een item dat nog ontbrak in Stephanie’s kast.  Tot op heden had Stephanie zelf meestal langere  en meer oversized jassen aangekocht, wat niet mis is, maar minder geschikt voor haar lengte en lichaamstype.  De lederen perfecto is eigenlijk een musthave in de garderobe, ideaal om een  casual outfit pit te geven, maar ook perfect om bijvoorbeeld over een stijlvolle jurk te dragen.

DSC_3517300115

Na het shoppen gingen we even uitrusten en genoten we van een lekkere lunch.  Daarna vertrokken we richting Hair trix, mijn vaste kapper voor alle restylings in Brugge.  Zaakvoerder Dimi en zijn assistente Kim hebben gouden handen en samen met hen wordt altijd eerst besproken wat de beste opties zijn voor het kapsel van de mensen die ik meebreng, dit rekening houdende met de kapselgewoontes, het gezichtstype, het kleurentype en uiteraard de eigen wensen van de persoon die in de kappersstoel zit!  Ik weet dat mijn stylingklanten het bezoek aan de kapper altijd zeer spannend vinden. Ook bij Stephanie was dit niet anders, maar stress was helemaal niet nodig want het resultaat mag gezien worden.

DSC_3442300115

Next stop: In Fine.  Want een goede restyling is nooit compleet zonder mooie make-up! Nele werkt met Jane Iredale, een mineraal make-up merk die geschikt is voor alle huidtypes.  Terwijl ze Stephanie nog mooier maakt, geeft ze handige tips over het correct aanbrengen van make-up en geeft ze advies over de gepaste producten volgens huidtype.

DSC_3492300115

Het resultaat?  Dat mogen jullie zelf bepalen! Stephanie was in ieder geval (net als alle andere restyling klantjes trouwens) vermoeid maar zeer enthousiast en helemaal ontspannen van haar ‘me-time’ dagje.

Wil je ook wel eens genieten van een Make-over of All-in styling day, klik hier voor meer informatie!

Bedankt aan mijn vaste fotograaf Pascal Chevalier voor de leuke foto’s!

geef een reactie