Herenmode: de DO’s en Don’ts voor deze winter

Beste mannen,

 

Hieronder een overzicht van de nieuwste trends, alsmede de oude trends die weer terugkeren en de trends waar je als man per direct mee moet stoppen…

 

De DO’s

Double breasted blazers

Deze trend zul je hoogstwaarschijnlijk vaak tegenkomen tijdens een kerstdiner of borrel. Waar lange tijd het moderne twee-knopige blazerjasje de boventoon voerde, gaat de nieuwe wintermode helemaal terug naar de tijd van Al Capone.

Blazers met schoudervulling en dubbele knoppen zorgen ervoor dat je postuur een stuk strakker en hoekiger wordt dan bij de huidige jasjes. Let overigens extra goed op de pasvorm bij het kiezen van een double breasted blazer, zodat je er niet te hoekig uit komt te zien.

TOMMYHILFIGER_TAILORED_FW14_RICHMOND_COLOUR20_EUR379
Zwart en grijstinten

Deze winter zul je alle grijstinten terugvinden in truien, broeken, blazers etc… Veelal gecombineerd met zwart. Deze kun je vervolgens combineren met een felle kleur, zodat je outfit extra opvalt.

FW14_FilippaK_Look_014_EUR
Kleur in de winter

De trend van dit jaar is felle kleuren in de winter. Denk bijvoorbeeld aan bordeaux rood, groen en allerlei blauwtinten. Perfect als stralend contrast bij je grijze en zwarte kleding. Bovendien schijnt het erg goed te werken tegen een winterdepressie

Strel_LB_FW14_SPW_06
Ruiten, heel veel ruiten

De modecollecties van dit najaar zijn tot de nok gevuld met ruiten, van jassen en broeken tot aan volledige maatpakken. Ook zul je ze in vele varianten tegenkomen, zoals de subtiele kleine ruit en de grote traditionele ruit (tartan). Een leuke retro trend die zijn wederkeer maakt, maar probeer overdaad zoveel mogelijk te vermijden.
Bont voor hem

Altijd al stiekem gedroomd van een dikke bontjas? Deze winter mag je er eindelijk eentje aantrekken zonder je te hoeven schamen! Iets subtieler is de parka voor heren met een bontkap of bontkraag.   Kies uiteraard wel liefst voor nepbont.

TIMBERLAND_FW14_lookbook_MSW4

De DON’Ts

 

Loszittende pakken

Ben jij die man die welgeteld één pak in zijn kast heeft hangen dat lekker comfortabel zit? Dan is het de hoogste tijd om je pakmaat te achterhalen, want deze winter staat volledig in het teken van strak gesneden maatpakken waar het vakmanschap vanaf spat.
Lose the long beard

Wellicht niet iets wat je aantrekt, maar desalniettemin een echte modetrend: de hipsterbaard. Terwijl deze zomer je mannelijkheid nog werd gemeten aan de hand van je baardlengte, wordt aankomende winter de kortgeschoren baard het ultieme teken van masculiniteit. Neem dus alvast een goede trimmer in huis voor wanneer het moment daar is.

 

De grootste trend van dit najaar ontbreekt echter nog: individualisme. Het wordt weer helemaal hip om je eigen persoonlijkheid terug te laten komen in je outfits. Ga deze winter dus gewoon op je gevoel af tijdens het winter shoppen. En trek je niet teveel aan van wat Karl Lagerfeld of Georgio Armani van je kledingstijl vindt.

 

Tekst: Amber (dresscode.nl) & Jo-Lynn

geef een reactie