Futuristische en gepersonaliseerde verzorging van huid en lichaam: IOMA

Het is nog niet vaak gebeurd dat ik op vlak van verzorgingsproducten onder de indruk was.  Maar IOMA is er vandaag duidelijk in geslaagd.  De naam IOMA was me nog niet bekend, maar is blijkbaar aan een serieuze opmars bezig doorheen Europa tot de States. Uiteraard zit er een zeer technische uitleg achter gans dit merk, maar voor de non-techneuten onder de lezers, hierbij mijn ervaring:

IOMA toont om te starten al niet gewoon een rekje schoonheidsproducten aan, maar je ondergaat eerst een korte maar zeer complete huidanalyse.  In mijn geval werden 2 toestellen gebruikt om de huid te meten.  De toestellen zouden mede ontworpen zijn door de wetenschapper die de MEMS uitvond…  MEMS??? Wees gerust,  Ik had zelf ook nog nooit van MEMS gehoord maar kreeg een duidelijke uitleg en heb het ook nog even opgezocht om jullie de correcte uitleg te geven: Micro-elektromechanische systemen of kortweg MEMS, zijn kleine systemen die uit een combinatie van elektronische, mechanische en eventueel chemische componenten bestaan. Ze variëren in grootte van een micrometer tot enkele millimeters, en het aantal dat zich in een bepaald systeem kan bevinden varieert van enkele tot miljoenen.”  De MEMS-technologie wordt onder andere gebruikt voor airbagsystemen, spelconsoles zoals de WII en smartphones, maar dus ook voor het ontwerp van de IOMA huidananalyse systemen.

Bij het eerste apparaat worden verschillende foto’s gemaakt van het gezicht, het systeem lijkt een beetje op het apparaat waar de tandarts een foto maakt van je hele gebit.  Het andere apparaat neemt een huidstaal die getoond, uitvergroot en onderzocht wordt in een recordtijd. 

Wat wordt er nu juist gemeten met deze toestellen?  Wel, in percentage en met aanduiding van de zones op het scherm:

  • Rimpels en stevigheid van de huid
  • Fijne lijnen
  • Huidvochtigheid en UV-schade stevigheid
  • Roodheid
  • Bacteriën en infecties (bv. Puistjes)
  • Vetgehalte
  • Donkere vlekken

5- MASQUE ABSORBANTHet resultaat KAN dus redelijk confronterend worden zijn maar dan wel ideaal om perfect te weten te komen wat jij kunt verbeteren aan je huid.  Bij mij was het resultaat beter dan ik gevreesd had, maar oef, het zou wel wat onprofessioneel als ik, als blogster en redactrice over mode en beauty, en zich dagelijks dus zeer sterk concentreert op eigen huidverzorging, een slecht resultaat zou gehad hebben.  Toch had ik één sterke zwakheid in mijn huid: het hydratiepercentage, slechts 45%.  Ik moet echter wel toegeven dat ik de nachtcrème wel eens durf overslaan en eigenlijk echt niet genoeg drink op een dag.  De vertegenwoordigster bevestigde dit en dus heb ik nu een nieuwe voornemen bij.

 3- SERUM GENEREUX EXTREME

Na de meting en de bespreking van de huid, worden met de metingen de ingrediënten en hoeveelheden van je eigen IOMA wondermiddeltje weergegeven en uitgeprint op een ticket. Je gegevens worden opgeslagen in het  centraal IOMA systeem zodat overal waar men het systeem zal aanbieden, de gegevens van uw huidanalyse zal kunnen opvragen en vergelijken. Aan de hand van de resultaten wordt een recept door de machine aangeboden waardoor de schoonheidsspecialistes exact weten welk brouwsel ze moeten maken.  5 druppeltjes van dit, 3 druppeltjes van dat…  Het gehele systeem kan trouwens niet alleen op het gezicht, maar ook op lichaam toegepast worden. 

Uiteraard zijn er ook al enkele basisproducten  voor verschillende huidtypes en huidproblemen verkrijgbaar als je een huidanalyse onnodig vindt.  En dan ga ik nu,… hydrateren!

 IOMA is te verkrijgen bij ici Paris XL.

 

 

 

 

geef een reactie