DOE-tip! Een parfumdegustatie bij In Fine

Vorige week werd ik uitgenodigd voor een parfumdegustatie.  Ik had al gehoord van veel soorten degustaties maar van een parfumdegustatie nog nooit! Geprikkeld door een storm van nieuwsgierigheid trok ik met 2 vriendinnen naar  ‘In Fine’ te Brugge.

945740_685162278164715_545268989_n

Het concept werd ontwikkeld door de maître parfumeur Jean Patout, een gereputeerde neus die voor diverse modehuizen (waaronder Lancôme) parfums gecreëerd heeft. Nu concentreert hij zich enkel nog op ‘In Fine’ en na 20 jaar ontwikkelde hij al 56 parfums met elk hun specifieke (karakter)eigenschap(pen).

IMG_2691 IMG_2714

1044901_685162271498049_20058126_n

Wie net zoals mezelf dacht dat je bij een parfumdegustatie bij ‘In Fine’ je eigen geurtjes moet gaan samengieten zoals een professor in het labo, heeft het echter mis.  Hier hoef je enkel en alleen te ontspannen en met je neus te werken.  Na een aangename uitleg over ‘In Fine’ wordt je dan uitgenodigd om op geurreis te gaan.  Een lange rij potjes met elk een specifieke geur wacht om te worden ‘gedegusteerd’ en met potlood in de hand noteer je de geuren die je graag ruikt.

IMG_2708 IMG_2717

Ik hield persoonlijk 11 geuren over en op basis daarvan werd samen met de sympathieke begeleidster Nele Vandevelde een tweede selectie gehouden,  ditmaal met de ogen gesloten.  Na het elimineren hield ik nog 3 geuren over, in mijn geval allemaal met Amber als specifiek eigenschap.  Met deze 3 overblijvende geuren werd ik dan op de kledij geparfumeerd.  Uit deze 3 kon ik nog 1 geur elimineren, 2 nummers bleven over, met  ‘nr. 78’ als persoonlijke favoriet.  De karaktereigenschappen die werden gekoppeld aan mijn specifieke overblijvers waren inderdaad herkenbaar.

IMG_2698

Naast het ontdekken van je persoonlijk parfum leer je trouwens enkele interessante weetjes, hierbij enkele die ik heb onthouden:

  • Parfumeer je niet rechtstreeks op de huid maar liefst op je kledij
  • Parfumeer echter niet op zijde, leer of daim
  • Parfumeer niet te dicht bij de neus, maar liefst op rug en schouders , zo raakt je neus niet oververzadigd en zal je je parfum de hele dag door blijven ruiken.
  • Parfum testen op kaartjes op op iemand anders is niet interessant, je eigen lichaamsgeur doet namelijk je parfum passen (of net niet).

Deze geurreis bij In Fine is een aanrader, leuk om met je vriendinnen te doen maar individueel kan ook, je krijgt uiteraard je eigen parfum mee naar huis.  De verschillende arrangementen vind je terug op www.parfumsbrugge.be en www.kureninkanegem.be

IMG_2720

 

Al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Jo-Lynn Byl, Stylist & Personal Shopper?

[mc4wp-form]

mailing

 

1 reactie op DOE-tip! Een parfumdegustatie bij In Fine

geef een reactie