DIY anti-aging: BYAS

Ik werd de laatste tijd al een aantal keer enthousiast aangesproken over BYAS, een nieuw en naar het schijnt revolutionair systeem om thuis zelf de strijd tegen huidveroudering aan te gaan. Nu ja, nieuw, “vernieuwd” is eigenlijk het juiste woord. Want de technieken die BYAS gebruikt bestaan eigenlijk al een tijdje, en de effectieve werking ervan is op verschillende andere vakgebieden al meermaals bewezen, maar kon je tot voor kort enkel laten doen bij een erkend schoonheidscentrum… vaak ook dure behandelingen dus!

 

Maar het kan blijkbaar anders, en ik werd uitgenodigd bij Veronique Goedertier, een sympathieke vertegenwoordigster van het merk, om bij haar thuis de BYAS-producten te bekijken en uit te testen.

IMG_6926

 

Waarvoor staat BYAS?

 

BYAS staat voor ‘Bionic Youth Activating System’ en werd gelanceerd door de firma Wellstar, een Duits bedrijf. Eén van de positief klinkende punten in het verhaal komt al snel aan bod, de huidverzorgingsproducten (hyaluronzuur, serums en crèmes) bevatten geen chemicalien noch parabenen en zijn dus natuurlijk!

 

byas-business-opportunity-meeting-33

 

Waarom krijgen we rimpels?

 

Hyaluronzuur is een glucose bouwsteen die voor een gezonde huid en gezonde gewrichten zorgt. Door onder andere een toenemende leeftijd, langdurige blootstellingen aan schadelijke UV-stralingen, ongezonde gewoontes zoals slechte voeding, roken en alchohol vermindert de aanmaak van natuurlijk hyaluroonzuur in ons lichaam.

hgix8vsckg1v

 

Hoe werkt BYAS?

 

Een BYAS behandeling wordt naast de producten met hyaluronzuur als één van de voornaamste ingredienten, ondersteund door speciaal ontworpen apparaten met een 3-voudige technologie, de bionic lifters. De eerste technologie in zo’n bionic lifter is de elektrische spierstimulatie (EMS), die met zo’n tot 1000 trillingen/seconde de (gelaats)spieren verstevigen, meer vorm geven en dus ook strakker maken. De tweede technologie is de werking met radiofrequentie. Hierbij worden de vetcellen opgewarmd en langs de lymfenkanalen afgevoerd. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en verbetert de elasticiteit van de huid. Last but not least een moeilijk woord, de iontophoresis-technologie, tijdens deze fase worden de huidporien geopend en worden zo de serums tot in de diepste lagen van de huid geduwd.

 

Er zijn momenteel 3 BYAS apparaten verkrijgbaar.Zo kan je je gelaat met de BYAS face lifter volledig zelf thuis behandelen tegen rimpels, acne, couperose, enz… terwijl de body lifter (die werkt met dezelfde fantastische technologien) kan helpen om plaatselijk af te slanken, en ook om littekens, cellulitis en striemen drastisch te doen verminderen. Het 3de is dan de eye lifter, een musthave voor iedereen, want hiermee krijg je die vervelende wallen, donkere kringen of fijne rimpeltjes weg!

 

IMG_6933

 

 

 

Mijn BYAS test (met de bionic facelifter) !

 

Veronique ging bij mij aan de slag met de bionic lifter, maar eerst werd de vochtigheidsgraad in mijn gezicht opgemeten. Op de wang werd een vochtigheidspercentage van 28,6% opgemeten. Zeer benieuwd of één BYAS-behandeling al een verschil kon maken, begon Veronique mij de werking te demonsteren. De behandeling op zich gaf wel een grappig, tintelend, gevoel, ik kon soms voelen hoe bepaalde gezichtszenuwen werden gestimuleerd, wat waarschijnlijk wel een grappig zicht moet geweest zijn.

 

Een behandeling met de bionic lifter neemt niet veel tijd in beslag, en werkt in verschillende stappen: een korte detox, hiervoor wordt een bionic detox serum gebruikt die de porien openzet en reinigt om plaats te maken voor het indringen van het hyaluronzuur. Daarna volgen de stappen die de huid voeden, liften, verstevigen en de elastischiteit optimaliseren.

 

 

De eerste resultaten!

 

Na mijn gezichtsbehandeling met de bionic lifter en de dosis hyaluron (aangepast aan mijn leeftijd), was ik benieuwd naar de nieuwe resultaten van mijn vochtigheidspercentage:

 

Voor de behandeling 28,6 %,
NA de behandeling 45,9 %

 

 

Toch wel een duidelijk resultaat dus! En ook in de spiegel zag ik dat mijn lachrimpeltjes en fijne lijntjes minder zichtbaar waren. Ik ben alvast overtuigd en ga het in de toekomst zeker nog gebruiken. De foto’s in dit artikel zijn trouwens niet bewerkt

byas

 

Meer weten over BYAS?

 

Contacteer Veronique Goedertier, vero_-@hotmail.com ; of surf naar www.byas.be

 

 

 

 

geef een reactie