DIESEL BLACK GOLD FW13/14 MENSWEAR

Enkele dagen geleden werd in Milaan de herencollectie van DIESEL BLACK GOLD Herfst-Winter 2013/2014 voorgesteld. Hier zeker geen überklassieke of saaie silhouetten op de catwalk te zien, want deze collectie is voor mannen met lef! Modebewuste mannen die er klaar voor zijn om prints met kleur en verschillende stofsoorten te combineren en aandacht besteden aan het uiterlijk, zullen verrukt zijn.

De collectie is schijnbaar geïnspireerd op psychedelische rock band en reizen in de kosmos, (Psychedelic Rock and Interplanetary Travel), met Jimmy Hendrix als een belangrijke referentiebron voor de silhouetten. Persoonlijk vind ik dat sommige modellen er ook uitzien als mannen die te lang ‘in space on LSD’ hebben gezeten, maar dat is enkel mijn mening natuurlijk 🙂

Een van de trends voor de volgende seizoenen: astrologische invloeden. DIESEL BLACK GOLD maakt hier gretig gebruik van. Grafisch wordt hierbij de hexagon gebruikt, een zeshoek die staat voor de planeet Saturnus.

De kleuren variëren van navy, mauve, diep paars en grafiet tot legergroen, antiek goud en vervaagd violet met sterke grasgroene accenten. De prints zijn gebaseerd op het oude Indiase textieldesign, zoals het paisleymotiefje.

Voor wie de smaak te pakken heeft is er meer te vinden op: http://www.dieselblackgold.com/fw13menswear/

geef een reactie