Een middel tegen het overvolle kleerkast fenomeen

cover-2

Je hebt eigenlijk een goedgevulde kleerkast en toch heb je zin om te shoppen?

We zijn met een grote groep schuldigen! Maar toch moeten we ons om verschillende redenen wel eens wat meer bedwingen.  Een overvolle kleerkast kan er trouwens voor zorgen dat je het overzicht verliest en dus net méér zorgen hebt tijdens het uitkiezen van een outfit.

Grote schoonmaak

Ik adviseer minstens 2x per jaar een grondige schoonmaak in de kleerkast.   Alles wat versleten, te klein of te groot geworden is,, en ook kledij die je al meer dan een jaar niet meer aangetrokken hebt, doe je weg.  (tenzij het om emotionele stukken gaat zoals een bruidsjurk, een communiekleed,…).

Kun je jezelf toch niet bedwingen?

Probeer dan de “5 piece-methode”  

Dit houdt simpelweg in, dat je elk seizoen (slechts) vijf nieuwe items koopt die op dat moment in de mode zijn. Op die manier wordt je aangezet om uitgebreid na te denken over elke aankoop, haal je alleen de beste fashion items in huis en wordt het stijlgevoel aangescherpt.  Last but not least: je bankrekening zal minder lijden,  Kwaliteit boven kwantiteit!  De 5 piece methode is natuurlijk enkel haalbaar wanneer je over een goed uitgeruste basisgarderobe beschikt.

Wat schoenen betreft ben ik tevreden als er van elk soort minimum 1 paar staat,  gemakkelijke wandelschoenen, pumps, hoge laarzen, enkellaarzen….

Heb je eens nood aan een objectieve kijk in je kleerkast, met bijhorende tips, nieuwe combinatiemogelijkheden en een eventuele shoppinglijst?  Dan is een garderobecheck een goed idee.

Vragenlijst garderobecheck

Veel succes!

X Jo-Lynn

2 reacties op Een middel tegen het overvolle kleerkast fenomeen

  1. Handige tips, maar ik heb soms gemengde gevoelens bij het wegdoen van kledij 🙂 Maar dat duurt nooit lang, eens ik opnieuw ben gaan shoppen ;D
    Eefje

geef een reactie