De perfecte jeans

Hallo iedereen

Iets dat niet in je kast mag ontbreken, voor elk seizoen, is THE PERFECT JEANS.

Ik zie helaas vaak vrouwen én mannen die een model dragen die helemaal niet voor hun lichaamsbouw gemaakt is. Iets waar ik bijvoorbeeld zelf een beetje ‘de kriebels’ van krijg is bijvoorbeeld een vrouw met love-handles (op zich niets mis mee!) die dan een veel te nauwe low waist jeans draagt, dan zie je die love-handles zo ongeveer op de rand van de jeans ‘liggen’. Laatst ging ik echter gaan personal shoppen met iemand in Gent en stapte de Brooklyn binnen op zoek naar de ideale jeans, hier een pluimpje voor de betreffende verkoper, want we vonden de perfecte jeans voor mijn klantje en de service was onberispelijk!

Vollere billen Als je wat vollere billen hebt is een heupmodel of een jeans met iets uitlopende pijpen goed. Het heupmodel halveert je billen optisch en de pijpen geven tegenwicht vanuit de onderkant. Zorg ervoor dat de kontzak in verhouding met je billen is. Je billen lijken groter door grote zakken, maar bij té kleine zakken wordt er weer teveel bil gezien. Kontzakken die te ver uit elkaar staan, hebben een verbredend effect. Dicht tegen elkaar en niet te hoog of laag geplaatst, is precies goed. Neem ook geen jeans met opvallende stiksels/versieringen/zakken rond de billen en heupen.

Bredere heupenHeb je bredere heupen? Dan is het rechte model of een model met iets uitlopende pijpen perfect. Een goed voorbeeld hiervan is het bootcut model. Ga niet voor een te hoog taillemodel en onthoud dat een donkere wassing altijd afslankend werkt!

Buikje Camoufleer je buikje met een jeans die net boven je heupbot valt. De horizontale lijn die over je buik loopt, doorbreekt de blik waardoor je buik kleiner lijkt. Je outfit is helemaal compleet als je een top draagt die wat langer is. Qua model is het bootcutmodel erg goed voor jou.

Korte benenVermijd driekwartbroeken en rol ook je broekspijp niet op. Je al iets kortere benen worden optisch in tweeën gedeeld en dat wil je natuurlijk vermijden. Kies een recht en strak model, het liefst met een hoge taille. Een ingestreken vouw en hoge hakken doen wonderen!

Kleine billen Zorg voor jeans met lage kontzakken.

Lange benen Als je wilt dat je benen juist iets korter lijken, is een iets lager model een goede keuze. Als je met je bovenkleding in laagjes effect breek je je lengte wat af. De broekspijp omrollen mag absoluut bij jou!

Love handlesVermijd een te laag of te strak taillemodel en combineer de jeans met een wat langere top. Zorg ervoor dat je broek voldoende ruimte rondom je middel heeft of kies een broek met een hoge taille. Geen love handle meer te zien!

Enkele bekende jeansmodellen vind je hieronder. Je kunt ze allemaal kopen bij shopbop.com

Wil je meer weten of welk soort jeans je wel of niet mag dragen, of wil je samen met mij gaan shoppen voor perfecte jeans en nog veel meer. Kijk dan op www.jo-lynn.be voor uw gepaste formule.

 

jeans1

Bootcut Deze broek staat vrijwel iedereen. Volle heupen worden er slanker van, iele kuiten krijgen wat meer body.

 jeans2

Flair jeans Deze broek heeft wijd uitlopende pijpen.

 

jeans3

Hoge taille Spreekt voor zich, een jeans die tot je taille reikt. Deze jeans maakt je heel vrouwelijk en hij maakt je langer.

 

 jeans4

Drainpipe Deze broek lijkt op de slimfit, maar is wat langer en rimpelt om de kuit.

geef een reactie