Bruin-zonder-zon

Bruin zonder zon is tegenwoordig steeds populairder. Het is ideaal om de witte huid te vervangen door een mooi kleurtje als u bijvoorbeeld een groot feest voor de boeg hebt. Vertrek je op zonvakantie en lijk je meer op een melkfles, dan kan je dit ook verdoezelen met bruin zonder zon, je kleurtje blijft tot 10 dagen behouden. Je kunt je huid zelf kleuren met producten die u koopt in de winkel of je kunt je laten ‘spraytannen’ in een gespecialiseerd schoonheidssalon.

Opgelet! Van het ene product wordt je al meer oranje dan van het andere. En het ene geeft een beter, natuurlijker resultaat dan het andere, je goed informeren is dus de boodschap!

Bij het schoonheidssalon mag je na een grondige uitleg je kledij uitdoen, een papieren slip aandoen en een badjas. In een aparte kamer mag je op een handdoek gaan staan in spreidstand met je armen wijd langs je lichaam. Zo moet je proberen blijven staan gedurende de hele spraysessie. Wanneer men met een manuele spraytan werkt, is de kans op strepen miniem en wordt de kleur mooi gelijkmatig verdeeld. Zo kan er ook in de kleine holtes bij de armen en benen kleur worden gespoten. Het sprayen duur ongeveer 15 minuutjes.

Gedurende de dag wordt de kleur nog intenser, maar ’s avonds (6 tot 8 uur na je behandeling) was je best de eerste keer het overtollige bruin van je lichaam met je handen en klaar water. Na de douche hydrateer je je huid met bodylotion zodat de kleur langer behouden blijft. Soms wordt gezegd dat je de dag nadien nog geen witte kledij mag dragen, maar de kans dat je tan dan nog afgaat is miniem.

Tips voor de doe-het-zelvers:

Wanneer je strepen krijgt, wil dat zeggen dat je ofwel te weinig product hebt gebruikt of niet goed alles hebt uitgesmeerd. Een scrub helpt de strepen te verminderen.

Je kan ook voor een exfoliërende handschoen gaan, die gedrenkt is in citroensap. De zuren helpen de kleur te verminderen.

Witmakende tandpasta en nagellakremover zijn ideaal om de extra bruine kleur op je handpalmen of tussen je vingers te verwijderen.

Is de kleur donkerder uitgevallen dan je eigenlijk wou? Drenk je lichaam dan tien minuten in babyolie. Die formule zorgt ervoor dat de kleur weer loskomt en de intensiteit vermindert.

Heb je maar enkele kleine stukjes gemist? Scrub je huid dan heel lichtjes en breng meteen daarna een mildere vorm van zelfbruiner aan. Die zorgt ervoor dat je huid egaler wordt opgevuld met bruiningsproducten.

geef een reactie