9 (stijl)tips tegen okselvijvers

Okselvijvers, het kan iedereen overkomen.  Helaas heeft 1 op 10 mensen er bijna dagelijks last van, en dan ligt het meestal helemaal niet aan de persoonlijke hygiëne, maar valt het eerder onder de categorie medische aandoeningen, namelijk hyperhidrose.

sweaty-arm-pit

Het zou niet de eerste keer zijn dat men mij vraagt welke kleding men best draagt of vermijdt om zichtbare okselvijvers te voorkomen, en ook of ik nog manieren ken om okselvijvers op zich te verhelpen….

 

Ik verzamelde enkele (stijl)tips:

 

1) Gebruik een pH neutrale zeep en droog je oksels na het wassen ook goed af.

2) Trek dagelijks een schoon bovenstuk aan, zo hecht het zweet zich niet te vast in de vezels van je kledij en voorkom je vergeling van de kleding aan de okselzone.  Heb je toch gele plekken op je witte shirt?  Probeer dan enkele klassieke trucs zoals het gebruik van vaatwasproduct, bicarbonaat, soda, azijn,…

3) Draag zo veel mogelijk kleding met natuurlijke vezels (katoen, linnen,…) en probeer synthetische materialen te mijden (die stimuleren juist de zweetproductie).

4) Scheer ten allen tijde de okselharen, zo krijgen de bacteriën die zich verzamelen bij het zweet minder kans om zich te hechten.

5) Heb je toch een leuk kledingstuk gekocht maar is het toch synthetisch? Probeer er dan een katoenen top of t-shirt onder te dragen.

6) Bij rood, blauw en grijs vallen zweetplekken het meeste op, bij zwart het minste.

7) Hulpmiddeltje 1: okselpads (verkrijgbaar bij de apotheek), er bestaan zelfs t-shirts met ingenaaide okselpads.

8) Hulpmiddeltje 2: Botox-injecties schijnen te helpen, voor een tijdelijk effect van 7 à 10 maanden.

9) Hulpmiddel 3: iets nieuws, namelijk Mira Dry, een systeem waarbij zweetklieren selectief worden vernietigd door gebruik van selectieve elektromagnetische straling onder lokale verdoving.  Deze behandeling wordt al sinds 2011 toegepast in de VS, en nu ook in België.

 

Heeft u deze blogpost gelezen en heeft u zelf ook nog een goede (stijl)tip tegen okselvijvers, laat het hieronder gerust even weten!

 

Stijlvolle groetjes,

Jo-Lynn (personal) stylist

 

2 reacties op 9 (stijl)tips tegen okselvijvers

  1. Naast zoals je zegt, een bewuste keuze voor niet-synthetische kledingstukken en gelaserde oksels, ben ik als ervaringsdeskundige al jaaaren erg blij met Vichy, crème anti transpiration 7days. Wel bij opstart de procedure volgen zoals beschreven in de bijsluiter. Men zegge het voort.

geef een reactie