Welke winterjas past jou het best?

Het kopen van een goede winterjas betekent soms een zware aanslag op je shoppingbudget, dus is het ook belangrijk om zeker voor een passend model te kiezen. De perfecte jas kan zowel comfortabel als mooi zijn als je weet wat je figuurtype is en weet waar je op moet letten :

  • Je bent klein? Dan hoort je jas boven je knie te eindigen. Creëer meer lichaamslengte met een empiretaille en met modellen die een duidelijke taillering hebben. Ook jassen met een ceintuur werken heel goed voor kleine vrouwen. Koop een kleur die matcht met het meeste uit je garderobe.

 

  • Buikjes camoufleer je best met een rechte of A-lijn jas en het accent op een andere plaats, een dikke bontkraag bijvoorbeeld.

jas1

  • Dames met smalle schouders: kies voor een jas met prints en/of structuur en een duidelijke schouderlijn met eventueel (kleine) schoudervullingen.  Brede kragen verbreden je schouders optisch. Ceintuurs brengen de aandacht naar je slanke taille.

 

  • Brede schouders: zoek naar eenvoudige jassen zonder structuur of prints aub.  Vermijd ook modellen met dubbele knopenrij en kies een model met een wat lagere halsuitsnijding.

 

jas4

  • Vrouwen met rondingen kunnen gaan voor een overslagmodel, lief met riem om taille te accentueren. Let op,  een dubbele rij knopen doet je soms zwaarder lijken.

 

  • Magere of slanke dames moeten ook zeker gaan voor een jas met een duidelijke taillelijn die je rechte figuur wat vrouwelijker maakt. Ben je tenger maar ook klein dan moet de zoomlijn boven je knie eindigen. De stof van je jas mag wat steviger zijn.

jas2

  • Kleine boobies? Ga voor details en/of zakjes en andere versieringen.  Een brede kraag geeft ook extra volume en jassen met een duidelijke taille, met of zonder een riem/ceintuur, staan je mooi.

 

  • Big boobies? Ga voor een licht getailleerde jas met V-hals en smalle revers.

 

De trends dit najaar?  Bomberjackets, peacoats, donsjassen, nepbont, opvallend gekleurde jassen, wollen mantels, trenchcoats & shearling jassen… Kortom, voor elk wat wils!

 

jas3

Psssst!… Alle jassen gepubliceerd in dit artikel vind je terug via winterjassen.com

geef een reactie